Ποια είναι η IP μου; Βρες την IP διεύθυνση της συσκευής σου online | What Is My IP Address – See Your Public Address

Ποια είναι η IP μου; Βρες online την IP διεύθυνση της συσκευής σου

Ποια είναι η IP μου. Βρες την IP διεύθυνση συσκευής που είναι συνδεμένη με το internet (υπολογιστής, smartphones, tablet). Διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου IPv4 & IPv6. Δημόσια, ιδιωτική, δυναμική ή στατική ΙΠ. What’s My IP Address.

Ποια είναι η IP μου; Βρες την IP διεύθυνση της συσκευής σου online

Όλες οι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν ή το είδος τους, έχουν τη δική τους μοναδική διεύθυνση IP.

Ποια είναι η IP μου. Βρες την διεύθυνση IP (Internet Protocol address) ή διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου του υπολογιστή, του smartphone ή του tablet σου.

H IP του υπολογιστή σου είναι
84.205.244.138

What Is My IP Address – See Your Public Address – IPv4 & IPv6

Your internet service provider assigns a numeric label, called the Internet Protocol (IP) address, to identify your device among billions of others. Find out what your public IPv4 and IPv6 address

Διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου ή διεύθυνση IP

Η Διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP) είναι το μοναδικό σύνολο αριθμών που εκχωρούνται σε κάθε συσκευή όποτε είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ.

Λειτουργεί ως τρόπος αναγνώρισης και επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών όπως για παράδειγμα και η διεύθυνση του σπιτιού σας.

Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να σας γράψει ένα γράμμα, θα πρέπει να γνωρίζει τη διεύθυνσή σας, για να ξέρει πού να το στείλει. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στο ίντερνετ.

Όταν πληκτρολογείτε μια ιστοσελίδα (π.χ www.helppost.gr) στο πρόγραμμα περιήγησης, η συσκευή σας πρέπει να αναζητήσει την αντίστοιχη διεύθυνση IP για την ιστοσελίδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι συσκευές μπορούν να κατανοήσουν μόνο αριθμούς και όχι τα γράμματα που έχετε πληκτρολογήσει.

Μόλις βρεθεί η διεύθυνση IP της ιστοσελίδας, μπορεί στη συνέχεια να φορτώσει τη σωστή σελίδα στην οθόνη σας.

Η διεύθυνση IP πρέπει να είναι δημόσια, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας άλλες συσκευές. Αν και αυτό είναι πρακτικό, δεν σας παρέχει διαδικτυακό απόρρητο.

Οι διαφορετικές εκδόσεις IPv4 και IPv6 των διευθύνσεων IP & DNS

Τα IPv4 και IPv6 είναι απλά διαφορετικές εκδόσεις των διευθύνσεων IP. Όταν δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά διευθύνσεις IP, όλες ήταν το πρότυπο IPv4.

Αποτελείται από 4 σύνολα αριθμών, που κυμαίνονται μεταξύ 0 και 255, και εμφανίζονται κάπως έτσι «192.168.1.1».

Το πρότυπο IPv6 είναι η νεότερη έκδοση των διευθύνσεων IP και αναπαριστάται από 8 ομάδες 4 δεκαεξαδικών ψηφίων (για παράδειγμα: 2001: cdba: 85a3: 0370: 0000: 0000: 3257: 9652).

Το μέγεθος του προθέματος δρομολόγησης της διεύθυνσης προσδιορίζεται στη σημείωση CIDR με την τροποποίηση της διεύθυνσης προσθέτοντας τον αριθμό σημαντικών δυαδικών ψηφίων όπως γίνεται π.χ. στη διεύθυνση 192.168.1.15/24, η οποία είναι ισοδύναμο με την ιστορικά χρησιμοποιούμενη μάσκα υποδικτύου 255.255.255.0.

Μια υπηρεσία εύρεσης δικτύου (network lookup service), το Domain Name Service (DNS), δίνει τη δυνατότητα να αντιστοιχηθούν ονόματα υπολογιστών (hostnames) σε μια διεύθυνση IP.

Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να θυμούνται ένα όνομα και όχι μια σειρά αριθμών.

Δυναμικές και στατικές διευθύνσεις IP

Οι δυναμικές διευθύνσεις IP δίνονται για να αναγνωρίζονται προσωρινές συσκευές όπως προσωπικοί υπολογιστές ή προγράμματα πελάτες (clients).

Οι στατικές διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίζονται ημι – μόνιμες συσκευές με σταθερές διευθύνεις IP. Οι εξυπηρετητές (servers) τυπικά χρησιμοποιούν στατικές διευθύνσεις IP.

Η στατική διεύθυνση μπορεί να διαμορφωθεί άμεσα (να γίνει configured) επάνω στη συσκευή η ως μέρος της κεντρικής διαμόρφωσης DHCP που συσχετίζει τη MAC address της συσκευής με μια στατική διεύθυνση.

Δημόσια και Ιδιωτική διεύθυνση IP – Ποια είναι η διαφορά;

Όταν αναζητάτε τη διεύθυνση IP σας στο διαδίκτυο, το αποτέλεσμα που θα σας εμφανίζεται θα είναι η δημόσια (ή καθολική) διεύθυνση IP σας.

Όπως κάθε διαμέρισμα σε ένα τετράγωνο μοιράζεται την ίδια διεύθυνση οδού, όλες οι συσκευές (π.χ. φορητός υπολογιστής, smartphone ή tablet) στο ίδιο δίκτυο χρησιμοποιούν την ίδια δημόσια διεύθυνση IP.

Εκχωρείται σε εσάς από τον ISP (Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου) και μπορεί να τη δει οποιοσδήποτε στο ίντερνετ – συμπεριλαμβανομένων των χάκερ ή των κυβερνητικών οργανισμών παρακολούθησης.

Ωστόσο, όλες οι συσκευές χρειάζονται επίσης ένα μοναδικό αναγνωριστικό για να διαφοροποιηθούν για να επικοινωνήσουν στο ίδιο δίκτυο – όπως ακριβώς το κάθε διαμέρισμα εντός ενός τετραγώνου έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δρομολογητής σας εκχωρεί επίσης μεμονωμένες ιδιωτικές (ή τοπικές) διευθύνσεις IP σε κάθε συσκευή.

Σε αντίθεση με μια δημόσια διεύθυνση IP, η ιδιωτική σας διεύθυνση IP δεν είναι ορατή από άλλους στο ίντερνετ.